ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ


ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ.........ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΓΡΙΟΣ Η ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΙΑ ΚΤΗΝΗ?

ΤΟ 1855 Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ SUAMI ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ Seattle ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ

 Γίνεται να αγοράσει κανείς τον ουρανό η την γρηγοράδα της αντιλόπης; Θα κάνετε λοιπόν τη γη ό,τι θέλετε επειδή ο ερυθρόδερμος θα υπογράψει ένα κομμάτι χαρτί και θα το παραδώσει στο λευκό; Τη στιγμή που δε μας ανήκει η δροσιά του αέρα και το άφρισμα του νερού γιατί επιμένετε να τ’ αγοράσετε;Όλα μοιράζονται τον αέρα με την ίδια πνοή. Τα ζώα, τα δέντρα, ο άνθρωπος μοιράζονται την ίδια ανάσα. Ο αέρας που έδωσε στον παππού μας την πρώτη του αναπνοή, Θα πάρει και τον τελευταίο του στεναγμό.Ο λευκός δε φαίνεται να δίνει σημασία στον αέρα που αναπνέει : Όπως ο άρρωστος που του έχει εξασθενίσει η όσφρηση.

Πουθενά στις πολιτείες του λευκού δεν υπάρχει μια ήσυχη ειρηνική γωνιά. Δεν υπάρχει τόπος να σταθείς ν’ακούσεις το ξεπέταγμα των φύλλων την άνοιξη ή το βουητό των εντόμων. Αλλά τι μένει απ’ τη ζωή αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να αφουγκραστεί το μοναχικό κάλεσμα του κοκκινολαίμη ή τις συζητήσεις των βατράχων τη νύχτα στη μικρή λίμνη; Ίσως είμαι άγριος και δεν καταλαβαίνω. Θα τη σκεφτούμε την πρότασή σας.Δεν έχει σημασία που θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας.